⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Veg lasagne

(6 pers)

1.5 msk olivolja
3 morötter
2 små gula lökar
3 vitlöksklyftor
1.5 tsk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
3 dl torkade röda linser
3×400 g krossade tomater
4 dl vatten
1.5 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
400 g färska lasagneplattor
6 dl crème fraiche
6 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
grönsallad

Sätt ugnen på 225 °C. Grovriv morötterna, finriv vitlöken och hacka löken. Stek i olja med rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärning. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Varva lasagneplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med grönsallad.